Bierpasta op de boterham

Bier pasta Birra Spalmabile

Choco op de boterham is helemaal verleden tijd. Vanaf nu is er de Birra Spalmabile, een bierpasta van Italiaanse makelij.

Wat is Birra Spalmabile?

Brouwerij Alta Quota en de chocolademaker Napoleone sloegen de handen in elkaar. Het resultaat is een bierpasta die op boterhammen of toast gesmeerd kan worden, maar evengoed kan gebruikt worden als taartvulling, op gebak en in combinatie met kaas. Deze pasta bevat 40% bier en smaakt naar donker bier. Verder blijkt dit mengsel heel zoet en smeuïg te zijn. Er zijn al twee soorten: een light versie en een iets zwaardere variant. Geschikt voor kinderen? Betwistbaar, maar Claudio Lorenzini van brouwerij Alta Quota beweert alleszins van wel.

Waar kan ik dit kopen?

Het smeerbier is te verkrijgen in speciaalzaken in Italië, maar intussen ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor een pot van 280 gram betaal je ongeveer €9. De Britse warenhuisketen Selfridges voegde de Birra Spalmabile al toe aan het assortiment en het kan online bij hen besteld worden. Succes heeft het wel, want er zijn tijdelijk geen potten meer in stock.

Hét grote voordeel

Al gedacht aan het grote voordeel van deze uitvinding? Wij anders wel. Je kunt nu op elk moment van de dag genieten van de smaak van bier, zelfs op je werk. ‘s Morgens op toast, s’middags op de boterham, ‘s namiddags een gebak met bierpasta en ‘s avonds op café een echt pintje drinken. De perfecte oplossing voor bierfanaten.

Wil je deze bierpasta ook naar België halen? Geen probleem, ze zijn immers nog op zoek naar nieuwe productieruimte. Bied dus snel je garage of tuinhuis aan!

In dit artikel: , , , , , , , café