Brouwerij in de kijker: Bières de Chimay

bieres de chimay, chimay, brouwerij, belgisch bier, fier op ons bier

Het bier Chimay dat puur Belgisch is, is een authentiek trappistenbier dat men tot op de dag van vandaag nog steeds brouwt tussen de kloostermuren.

In de abdij van Notre-Dame de Scourmont brouwen de Cisterciënzer monniken nog steeds dit smaakvolle bier volgens de traditionele methodes. In de Chimay abdij kan men naast de bieren ook nog Chimay kazen krijgen. Net als het bier worden deze kazen op een authentieke wijze gemaakt.

Voor jong en oud die graag eens een lekker biertje proeft is de Chimay brouwerij een fantastisch oord. De ware ontdekkingen die men hier doet en het zien van de manier van brouwen zorgt voor een nog betere beleving van het bier drinken.

De abdij werd in de loop der jaren regelmatig gerenoveerd om deze moderne tijden te kunnen trotseren. Het resultaat van deze investeringen zijn onder andere de herberg met tal van opties zoals een lokaal restaurant, brouwerij, Chimay winkel, speelpleinen,…

Het is dus een feit dat de abdij ook een leuk bezoeksoord is voor mensen die totaal geen bier lusten. Maar meestal is dit een eigenschap die niet lang standhoudt wanneer men in de brouwerij binnen stapt.

In dit artikel: , , , , , café