Brouwerij in de kijker: Brouwerij Lefebvre

Brouwerij Lefebvre Hopus bier

Wat zouden we doen zonder de brouwerijen. Een wereld zonder bier, we kunnen het ons niet voorstellen.

Brouwerij Lefebvre startte in 1875 en voorzag in de oude tijd de arbeiders van de grote steengroeve in Quenast van bier. Vandaag staat inmiddels al de zesde generatie aan het roer. Ze brouwen onder andere het honingbier Barbar en de typisch Waalse saison ‘Saison 1900’.

Naast het honingbier en de saison, brouwt de familie ook nog enkele abdij- en fruitbieren. Tegelijk blijven ze nieuwe bieren ontwikkelen. Hun jongste creatie is de Hopus, het eerste bittere bier in hun bijna 140-jarige bestaan.

Aan het ontwikkelen van de Hopus gaat een heel proces vooraf. Pas na vele testbrouwsels vond de familie Lefebvre het juiste evenwicht tussen fruitig, hoppig en bitter.

Brouwerij bezoeken

Om redenen van veiligheid en hygiëne zijn geen bezoeken meer mogelijk aan de Brouwerij Lefebvre. Wel is het voor particulieren mogelijk om de producten aan te kopen aan de brouwerij van dinsdag tot vrijdag telkens van 14.00u tot 17.30u.

De brouwerij zelf kunnen we jammer genoeg niet meer bezoeken, maar een bezoek aan het biermuseum van de “Syndicat d’Initiative de Rebecq” is wel nog mogelijk. Onder meer de historiek van Brouwerij Lefebvre, haar producten en oude gebruiksvoorwerpen zijn er te bezichtigen.

Interesse

Chemin du Croly 54 B-1430 Quenast
+32 (0)67-67 07 66
www.brasserielefebvre.be

In dit artikel: , , , , café