Brouwerij in de kijker: Dubuisson

brouwerij, dubuisson, brouwen, bier, café

Brasserie Dubuisson Frères is een Belgische brouwerij die gelegen is in Henegouwen, meerbepaald in Pipaix.

De brouwerij bestaat sinds 1769 maar had vroeger de naam Brasserie de Ghysegnies. De stichter van de brouwerij, Joseph Leroy, liet uiteindelijk de zaak over aan zijn schoonzoon, Clovis Dubuisson.

Dubuisson is de oudste bierbrouwerij van Wallonië. Bovendien wordt de biersoort Bush hier gebrouwen. Bush is de sterkste biersoort van ons land en wie van die soort een aantal flesjes binnen heeft zal ongetwijfeld heel wat sterren zien.

Liefhebbers van bier zullen in de Dubuisson brouwerij ongetwijfeld hun hartje kunnen ophalen. De authentieke smaak dat het bier verkrijgt komt door de specifieke manier van brouwen, die ongeëvenaard is. Bier brouwen is en blijft een kunst en België is hier blijkbaar sterk in.

Deze ambachtelijke plaats is dus een bezoek meer dan waard en bovendien een leuke plek waar men rustig kan genieten van al het goede dat ons kleine land te bieden heeft. Verwen jezelf maar vooral je smaakpapillen met een bezoek aan brasserie Dubuisson en ontdek de vele geheimen van het brouwen.

In dit artikel: , , , café