De drie W’s

Pierre_zw

Vlaanderen is drie barden die in hun liederen romantiek, inzet, kritiek en wijsheid combineren rijk. Het gaat om Willem Vermandere, Walter De Buck en Wannes Van de Velde. Wat een mooie combinatie: Steenkerke, Gent en Antwerpen. De Wannes is jammer genoeg te jong overleden. Nu al zes jaar geleden.

Het is zeer de vraag of Walter nog volgend jaar de Gentse Feesten zal openen. Op 19 juli zat hij daar wezenloos in zijn rolwagen op het podium. Wim Claeys, de bezieler van al zijn liederen, begeleidde hem minzaam. Bij de eerste noten stond Walter recht en zong zijn liederen met kracht mee. Na het derde lied bracht Wim hem met zorg terug naar zijn rolwagen waarin hij genoot van dit mooi gebeuren.

Bij Sint-Jacobs. The place to be. Waar Walter De Feesten nieuw leven inblies. De politie bekeek die langharige gore bende en nam zelfs hun instrumenten af als het volgens hen het wel welletjes werd. Vandaag werken politieagenten zelfs vrijwillig mee om alles in goede banen te leiden. Met succes.

Bedankt Wim dat je dit erfgoed levendig houdt. Ook die van Karel Waerie. Bedankt Walter om op je tachtigste Gent in de kijker te brengen. Bedankt ook Wannes en Willem om kunstig ons leven inhoud te geven. Intussen heb ik hier al 5 W’s in plaats van drie.

In dit artikel: , , , , , café