De lekkere klassieke keuken van eetkaffee De Lieve

Trollekelder, Trollekrant, eten in de buurt, eetkaffee de lieve, Gent

Op de hoek van de Lievestraat en de Sint-Margrietstraat vind je Eetkaffee De Lieve. Het is al meer dan 33 jaar een toevluchtsoord van studenten, cultuurliefhebbers en bekende of onbekende Gentenaars.

Eetkaffee De Lieve is opgericht in 1984. Het restaurant startte met een weekextraatje, één schotel per week, maar evolueerde van 1987-1999 tot een gastronomisch paradijs onder de naam Restaurant de Lotus. Pas in 1999 werd het restaurant gespecialiseerd in dagschotels en kreeg het de naam Eetkaffe De Lieve. Ze staat voor een huiselijke sfeer en het personeel wil dat gasten zich helemaal thuis voelen in hun gezellige Eetkaffee.

Wanneer je bij zaakvoerders Ivan en Carla binnenloopt, zie je meteen de benedenzaal die doet denken aan een retro taverne. De bovenverdieping is een klassiekere restaurantruimte in bordeaux-tinten. Eetkaffee De Lieve heeft ook een terras aan de straatkant met plek voor 25 man.

De gerechten zijn geïnspireerd op de Franse keuken van meesterchef Auguste Escoffier. De klassieke Franse keuken is dan ook de rode draad doorheen hun verhaal. Maar dat wil niet zeggen dat de kaart eentonig is. Er is ook plaats voor wereldgerechten en dagelijks staan er twee vegetarische schotels op het menu. Daarnaast heeft De Lieve een uitgebreid wijngamma dat zaakvoerder Ivan met zorg heeft samengesteld uit vele avontuurlijke wijntripjes. Laat je dus gerust adviseren voor de beste wijn bij een lekker stoofpotje in dit gezellige eetplaatsje.

Eetkaffee De Lieve
Sint-Margrietstraat 1
9000 Gent
09/223 29 47
info@eetcaffee-delieve.be
www.eetkaffee-delieve.be

In dit artikel: , , , , , , , café