Steeds meer bieren kleuren rood

rode-bieren

Het frisse pintje krijgt steeds vaker concurrentie van zogenaamde ‘rouge’ bieren: fruitbieren op basis van rode vruchten als krieken, frambozen en veenbessen. Bijna alle brouwerijen hebben tegenwoordig wel een rood bier in hun gamma zitten.

Vroeger was het duidelijk: je dronk een kriekbier of een frambozenbiertje. Maar nu is het bij brouwers de trend om een fruitbier met rode vruchten als krieken, frambozen én veenbessen op de markt te brengen’, aldus bierkenner Jef Van Den Steen in Het Laatste Nieuws.

Zoet

Zo is er Kasteelbier Rouge, een ontzettend zoet bier, maar vrij zwaar bier. “Het gaat naar binnen als gewone kriek, maar is veel zwaarder getuigt Maarten van de Trollekelder. “Vrij verradelijk voor mensen die een gewone kriek verwachten.”

Wie toch niet zo’n fan is van deze ‘rouge’ bieren, moet zich geen zorgen maken. Volgens Van Den Steen zijn ook bittere bieren aan een heropleving begonnen.

In dit artikel: , , , , , café