Trefpunt Café

uitgaan in gent, uitgaan, gent, trefpunt cafe, trefpunt, sint-jacobs

Als je andere oorden dan de Trollekelder wil opzoeken, kunnen we in de eerste plaats onze buren van Trefpunt aanraden. Een legendarisch café, zeker rond de Gentse Feesten, want dan passeert ongeveer iedereen langs het Trefpunt Festival.

Trefpunt en Sint-Jacobs zijn naast de Vlasmarkt het epicentrum van de Gentse Feesten en dat is voor een groot deel te danken aan deze vzw, die als medebezieler op 8 locaties en met meer dan 200 concerten jaarlijks voor onvergetelijke Feesten zorgt.

Maar Trefpunt is meer dan Gentse Feesten. Veel meer. Heel het jaar door kan je er een paar keer per week terecht voor zeer fijne jazzoptredens. Gevestigde waarden of jonge getalenteerde jazzmuzikanten van het Conservatorium, ze betreden allemaal het kleine podium van Trefpunt Café om er een sfeervolle avond van te maken. Ze zijn bovendien zelf een productiecentrum voor kunstenaars en werken elke maand met een ‘artist in residence’.

Trefpunt Café is dus veel meer dan een café alleen. Het is een bruisende bijenkorf van artiesten en muziekliefhebbers, waar altijd iets gebeurd, veel goede sfeer te beleven valt en de grootste Gentenaars aan de toog hebben gehangen. En hoewel de bierkaart bij de buren veel uitgebreider is, vindt je er toch telkens wat je zoekt. Als je niet in Trefpunt bent geweest, ben je eigenlijk niet echt in Gent geweest.

Trefpunt Café
Bij Sint-Jacobs 18
9000 Gent

Dagelijks open vanaf 17u, vrijdag vanaf 16u

In dit artikel: , , , , , café