Water veranderen in bier: geen mirakel meer!

De nieuwe Jezus is opgestaan: Pat Tatera. Hij doet de uitvinding van de eeuw met een draagbaar toestel dat water in bier verandert.

Toen Pat 17 jaar geleden ging kamperen en ineens ongelooflijk veel zin kreeg in een biertje dat er niet was, is hij beginnen experimenteren. Het resultaat: Pat’s Portable Carbonator, een toestel dat water doet veranderen in bier. Het enige wat je nodig hebt, is een speciale fles, een beetje water en een soort van biersiroop. Veel gemakkelijker dan bakken of kartonnen bier mee te sleuren tijdens je trip.

Hoe doet Pat dat?

De werkwijze, eenvoudig uitgelegd, is als volgt. Eerst wordt water onttrokken van een bestaand bier waarna er een soort van biersiroop achterblijft. Als je deze nadien weer mengt met wat water, heb je terug bier. Om het bier schuimig te maken, wordt het mengsel best nog eens gecarboniseerd. En dan schudden maar!

De kostprijs

Hoeveel kost dit wondermiddel nu? Voor 29,95 dollar kan je het toestel kopen en voor 39,95 dollar krijg je het toestel en nog eens zes smaakpoeders erbij. De biersiroop bestaat voorlopig in twee smaken: “Pail Rail” en “Black IPA”, elk voor 9,95 dollar en goed voor vier pinten bier.

Conclusie

Het is een mooie uitvinding, al blijven sommigen eerder sceptisch en beweren dat het bier nogal waterig is en de rijke smaak van echt bier mist. Anderzijds, op een warme dag kan zelfs waterig bier smaken. Het proberen waard!

In dit artikel: , , , , , , , café