Bier van de maand: Corsendonk Agnus

corsendonk agnus, corsendonk, priorij, bier, tripel, goud

Corsendonk Agnus is een tripel met een volle gouden kleur en een mooie schuimkraag. Het heeft een zoet en licht kruidig aroma met gist en mout op de achtergrond. De smaak is dan weer wat zoet en fruitig in het begin, maar daarna komen de gist en kruiden door. Bij die kruiden herken je duidelijk een toets van koriander.

Dit bier is in haar huidige versie ontstaan in 1982 en werd gebrouwen door de familie De Keersmaeker. De naam Corsendonk komt van de priorij van Corsendonk, een voormalig augustijnenklooster uit Oud-Turnhout die bestond 1398 tot 1784. Al van in de 19de eeuw werd door de brouwerij Keersmaekers Corsendonk gebrouwen. Hun vijf verschillende Corsendonk-bieren doen het ook op de internationale markt niet slecht, met als grootste exportlanden, hoe kan het ook anders, de Verenigde Staten en China. Ondertussen laten ze hun Corsendonk op grote schaal brouwen bij Brasserie Du Bocq in Purnode.

Dit is het ideale instapbier voor avontuurlijke pintjesdrinkers die wel eens iets anders in hun leven willen. Corsendonk Agnus is een goeie tripel en omdat goeie dingen altijd in tweevoud komen, of zoiets, kan je er meteen twee voor de prijs van één drinken.

In dit artikel: , , , , , , , , , , , , , , , , café