Brouwerij in de kijker: de struise brouwers

Brouwerij in de kijker, brouwerij, bieren, trollekelder, trollekrant,

De Struise Brouwers is een Belgische brouwerij uit Oostvleteren, opgericht door Carlo Grootaert, Peter Braem, Philippe Driessens en Urbain Coutteau. Rond 2001 zijn deze mannen gestart met brouwen. Ze hebben een eigen brouwerij in Oostvleteren maar brouwen hun bieren ook bij brouwerij Deca in Woesten. Momenteel bieden ze 30 bieren aan waaronder Elliot Brew, Pannepot, Svea Ipa en Tsjeeses.

De Struise Brouwers maakten vrij snel naam. In het begin vooral bij Scandinavische en Amerikaanse bierkenners. Daarna verwierven ze ruimere bekendheid in eigen land. Op de website van Ratebeer, waar bierdrinkers uit de hele wereld cijfers toekennen aan biersoorten, voerden ze in 2008 de ranglijst van beste brouwers ter wereld aan.

Volgens de strikte definitie van het woord waren De Struise Brouwers tot 2010 geen brouwerij maar een bierfirma. In tegenstelling tot de meeste andere bierfirma’s, die het brouwen overlaten aan iemand anders in een andere brouwerij, maken De Struise Brouwers gebruik van een brouwerij om daar zelf hun eigen bieren te brouwen. Sinds 2010 hebben ze in een oud schoolgebouw in Oostvleteren echter een eigen brouwerij met proeflokaal. De grotere hoeveelheden worden nog altijd bij brouwerij Deca gebrouwen.

De 30 bieren van deze brouwerij mogen sinds 2012 het logo “Belgische Hop-Houblon Belge–Belgian Hops” dragen. Dit kwaliteitslabel werd in september 2011 gelanceerd en wordt enkel toegekend aan bieren die gebrouwen worden met minimum 50% Belgische hop.

Brouwerij “Het Oud Schooltje”
Kasteelstraat 50
8640 Oostvleteren
ZATERDAG 14:00 – 18:00

Biershop Brugge
Burg 15-2 (naast Basiliek van het Heilige Bloed)
8000 Brugge
DO-VRIJ-ZA 12:00 – 18:00

Meer informatie vind je op de website.

In dit artikel: , , , , , , , , , , café