Met deze app bestel je een frisse pint in 59 talen

APP Bier

Volgens de makers van de Pivo iPhone app is ‘bier’ één van de belangrijkste woorden om te kennen in de vreemde taal die gesproken wordt op vakantie. De applicatie, die overigens 89 cent kost, vertaalt de zin “Een biertje alstublieft” in maar liefst 59 verschillende talen. Je kan telkens ook rekenen op een filmpje om de juiste uitspraak onder de knie te krijgen.

Na hallo, alstublieft en dankuwel, blijkt “Een biertje aub” toch ook best hoog te staan op de lijst met belangrijke zinsconstructies op vakantie. De Pivo app vertaalt deze cruciale vraag in populaire Europese talen als Frans, Spaans en Italiaans, maar ook in meer obscure dialecten als Schots, Welsh en Gaëlisch. Wie richting de Filipijnen trekt, kan rekenen op het Tagalogs, terwijl het Twi-dialect uit Ghana eveneens beschikbaar is, net als het Zuid-Afrikaanse Zulu en het Jiddisch.Bier

De makers achter deze app zijn de Britten Justin Amey en Ollie Hepworth. Ze kwamen op het idee nadat ze zich in een dorstige situatie bevonden in een café in Praag. Daar onstond ook de naam ‘Pivo’, Praags voor een pintje. “Je kan natuurlijk altijd wijzen naar de tapkraan of een bierglas, maar het is fijner om het effectief te kunnen vragen in de vreemde taal van het land dat je bezoekt”, aldus de ontwikkelaars.

Download hier de applicatie voor iPhone, iPad!

 

In dit artikel: , , , café