Orval kan de vraag niet bijhouden

orval-abdijbier

 

De vraag naar Orval kende het afgelopen jaar een sterke groei. Zo’n sterke groei dat de brouwerij zelfs kampt met een onderaanbod. Waar café’s en horecazaken in het verleden een stevige voorraad Orval hadden liggen in de kelder, zijn het nu vooral lege kratten die de ruimte opvullen.

“De vraag van de consument is groter dan dat van de hoofdleverancier”, getuigt Maarten De Smet, uitbater van jullie favoriete biercafé Trollekelder. “We zagen onze stock zienderogen naar beneden gaan. In heel België is er een schaarste aan Orval.”

Productiecapaciteit

De hoofdleverancier probeert aan de vraag te voldoen, maar de abdij heeft de maximale productiecapaciteit bereikt en kan deze niet opdrijven. Om aan de vraag van de Belgische consumenten te voldoen, bedraagt de totale export al sinds jaar en dag slechts vijftien procent van de totale export.

Door de grote vraag is het voor de Trollekelder ook niet altijd mogelijk om jullie een Orval aan te bieden.

In dit artikel: , , , , café