Student brouwt lekkerste bier

Student brouwt lekkerste bier

De hoofdprijs van de Brouwland Biercompetitie in de categorie Beste Studentenbier ging naar Tom Segers uit Weelde (Ravels). Enkele brouwerijen toonden al interesse in zijn bier.

Als Jean-Marie Rock van brouwerij Orval en Jef Goetelen van ‘t Hofbrouwerijke u hoogstpersoonlijk komen vertellen dat uw bier met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt, weet je zeker dat het menens is. Die eer viel de jonge Tom Segers te beurt. Hij won in mei de categorie ‘Beste Studentenbier’ van de wedstrijd ‘Brouwland Biercompetitie’.

Nochtans komt Seghers nog maar net aan het venster kijken. Het was pas bij de vorige editie van de Biercompetitie dat hij zich voor het eerst aan een eigen biertje waagde. “Het was mijn eerste brouwsel en ik raakte niet door de voorrondes. Intussen heb ik meer ervaring en heb ik mijn apparatuur op punt gesteld.

Het prijsbeest dat de vakjury overdonderde, wordt nu op 500 liter gebrouwen. Waarschijnlijk wordt dat wel meer. Enkele drankencentrales vroegen al of ze mijn bier kunnen afnemen.”

“Waar het naar smaakt? Er zitten wat toetsen van chocolade en koffie in”, weet Segers.

In dit artikel: , , , , , café