Bier review: Rode Chimay

chimay

Elke maand laat de West-Vlaamse bierkenner Geroen Vansteenbrugge zijn licht schijnen over enkele biertjes op onze drankenkaart. Hij schenkt in, proeft en neemt zijn pen bij de hand. Deze maand beoordeelt hij voor ons Chimay Rood.

De Rode Chimay is helemaal ingeburgerd en heeft zelfs al zijn weg naar de keuken gevonden. Met een stukje wild (bijvoorbeeld hert), kip of kalfsvlees, kan je met deze Chimay heerlijke smaakcombinaties op je bord toveren.

Naar gelang je oogsterke varieert het van een donkere koperkleur, naar donker amber of amberbruin. Herfst dus. Eens de Chimay uitgegoten in ons glas, zien we een gebroken, witte schuimkraag. Het aroma wordt mee bepaald door de specifieke Chimay-giststam die voor een licht gerookte toets zorgt. Verder ruiken we vooral fruit (abrikoos) en zoete tonen.

Dorstlessende trappist

Het is een frisse, doordrinkbare en dorstlessende trappist die wat zoethout bevat en verder wat lichtzoet en hopbitter smaakt. Ook de heel lichte rooktoets die we eerder al roken, proeven we duidelijk. Tevens heeft Chimay Rood een goede en droge afdronk.

Tip: probeer deze trappist zeker eens met de gelijknamige kaas.

In dit artikel: , , , , , , , , café