Bier van de maand: Kasteelbier Hoppy

kasteelbier-hoppy

Nieuwe maand, nieuw bier! Deze maand presenteren we in ons café graag Kasteelbier Hoppy, vanzelfsprekend vernoemd naar zijn hoge hopgehalte. Het draagt dan ook met trots het Belgische Hop kwaliteitslabel dat enkel wordt toegekend aan bieren met minstens 50% hop. Duidelijk iets voor de liefhebbers, zou je denken, maar van smaak is het zeker geen ‘hopbom’ te noemen. Maar vertrouw niet enkel op ons oordeel, probeer het vooral eens een keer zelf!

Castle Brewery

Kasteelbier Hoppy wordt net als de andere Kasteelbieren gebrouwen in Ingelmunster. De naam ontstond uiteraard niet zomaar: de familie van Honsebrouck die het bekende kasteel van Ingelmunster bezitten, zijn evenzeer de eigenaars van de brouwerij van het Kasteelbier. Vandaar dat er ook wel eens naar gerefereerd wordt als de “Castle Brewery”. De brouwerij is intussen al vijf jaar in het bezit van hun familie. 

De Kasteelbier Hoppy zelf is een blond bier dat zich vooral laat kenmerken door zijn kruidige, hopachtige aroma. Van smaak is het bier eerder zoet, volmondig met een opvallend moutkarakter. Dit Kasteelbier is vrij zacht, met een ietwat bittere afdronk. Met een alcoholpercentage van 6.5 % gaat het bier  vlot naar binnen, en niet te vergeten dat je al snel een tweede voorgeschoteld zal krijgen. 

Kasteelbier Hoppy bestaat nog maar een jaar, toch heeft het zichzelf op die tijd al sterk bewezen. Zoals altijd staat Kasteelbier garant voor kwaliteit, en dat is bij deze variant van het bier zeker niet anders. Ze weten waar ze mee bezig zijn, daar in de Castle Brewery. En wij hier ook, in de Trollekelder, daarom dat we het bier deze maand met plezier in ons café aan je voorstellen!

In dit artikel: , , , , , café