Bier van de maand juni en juli: Delirium Tremens

Delirium Tremens bier van de maand trollekelder

Een nieuwe maand betekent een nieuw bier van de maand in jullie favoriete biercafé. En deze keer hebben we met Delirium Tremens iets speciaals in petto. We zouden gemakkelijke, doch ludieke grapjes kunnen maken over roze olifanten en ontwenningsverschijnselen, maar daar houden we ons niet mee bezig.

Waar we ons wel mee bezig houden? Jullie één van de beste bieren ter wereld voorschotelen, om maar iets te noemen. Sta ons toe om even een kleine reis in de tijd te nemen want26 december 1989 is een dag die bij menig bierliefhebber in het geheugen gegrift staat. Het was een regenachtige dag, maar tot daar het mindere nieuws van die dag. Want op tweede kerstdag van dat heugelijke jaar zag Delirium Tremens het levenslicht. En toen kwam opeens de zon achter de donkere wolken piepen. Driewerf hoera!

Zoete aanzet

Genoeg gepalaverd nu. Delirium Tremens is een licht troebel goudblond bier met een rijkelijke witte kraag. De neus wordt overheersd door een indringende gistgeur, de zoete aanzet doet denken aan honing en rozijnen en vloeit over in een romig en warm midden. De mildbittere afdronk maakt het plaatje helemaal compleet.

Roze olifant

Conclusie? Een aangenaam zoet bier, dat menig bierdrinker het alcoholgehalte van 8,5% laat vergeten, af en toe met een stevige kater tot gevolg. Maar dat laat het Roze Olifantje allerminst aan zijn hart komen. Schol!

In dit artikel: , , , , , café