Bier van de maand: Deugniet

Trollekelder, Trollekrant, Bier van de maand, Deugniet, Brasserie Du Bocq

Het eerste bier van de maand in 2014 is er eentje van Brasserie Du Bocq. Deugniet is een blond, levendig bier met een fijne volle kraag. Een evenwichtige mengeling van groene appel en fijne hop dringt je neusgaten binnen als je het glas naar je lippen brengt. Het is een zacht bier met weinig bitterheid, veel karakter en een alcoholpercentage van 7,5%. Deze smaakkarakteristieken maken het tot een bier dat je stilletjes wegvoert van waarmee je bezig was. Een bier om aan tafel bij weg te dromen dus.

Deugniet wordt met liefde en toewijding gebrouwen vlak bij het schilderachtige Namen. De familie Belot, die al vijf generaties al haar ziel en zaligheid in haar producten legt, is terecht fier op hun Deugniet.

Wist je trouwens dat je in Franssprekende streken Deugniet ook kan terugvinden onder de naam “Triple Moine” of “Tripel in monnikenstijl”. Deugniet kreeg een andere naam voor de Vlaamse markt, maar beide bieren zijn in feite hetzelfde. Maar in welke taal je het ook drinkt: het bier staat als een huis. Bovendien past dit bier ook perfect bij een winters stoofpotje.

Probeer dus zeker eens een Deugniet in de Trollekelder, of wees zelf een deugniet en proef er meteen enkele tijdens onze Bier van de maand-actie.

In dit artikel: , , , , , café