Bier van de maand: Sint Bernardus Extra 4

bier van de maand, bier, sint bernardus, sint bernardus extra 4

Brouwerij Sint Bernardus uit Watou voegde onlangs een nieuw bier, de Sint Bernardus Extra 4, toe aan zijn assortiment. Hoewel: ‘nieuw’? Oudere bierliefhebbers zullen zich ongetwijfeld herinneren dat de Extra 4 tijdens de jaren ’70 al eens eerder gebrouwen werd.

Back to the roots

De Extra 4 is een bier van hoge gisting, met hergisting op fles, boordevol karakter en smaken, fris en floraal van geur, gebrouwen met meer hop dan gebruikelijk voor de andere bieren van de brouwerij. Sint Bernardus Extra 4 is een heel evenwichtig bier, een aangename doordrinker. Het is een blond bier met een laag alcoholpercentage van 4,8 procent.

De biersoort van de Sint Bernardus Extra 4, ‘enkel’ of ‘single’ genaamd, geraakte uit de mode. Daarom besloot Sint Bernardus met de productie te stoppen en zich te richten op de commercieel interessantere bieren als de Abt 12, Prior 8 en Pater 6. De Extra 4 bestond wel nog, maar was enkel bedoeld voor eigen consumptie van de paters. De snoepers!

Door de toenemende vraag naar authentieke en oorspronkelijke bieren, kwam een van de oudste bieren van de brouwerij vanzelf terug. De Sint Bernardus Extra 4 werd opnieuw gelanceerd in mei 2014, overal in België en het buitenland.

Enkel in de Trollekelder te drinken

Overal te drinken? Toch niet. In Gent is De Trollekelder het enige biercafé waar je de Extra 4 kunt proeven. Omdat het zo’n lekker bier is én omdat het alleen in de Trollekelder te krijgen is, doen we zelfs een speciale inspanning. Als je ons bier van de maand bestelt, krijg je voor het eerst twee glazen van het vat. Alles voor ons bier van de maand!

In dit artikel: , , , , , , , café