Brouwerij in de kijker: Brasserie Du Bocq

brasserie du bocq, brouwerij du bocq

Als familiebedrijf blijft Brasserie du Bocq nog steeds onafhankelijk van elk Belgisch of buitenlands bierconcern. Ze doen al jaren hun eigen ding en blijven toch trouw aan hun traditionele productietechnieken. Een brouwerij van formaat en reputatie, gevestigd nabij Namen in het hartje van de Condrozstreek.

Alles begon in 1858 toen Martin Belot, landbouwer in Purnode, bier begon te brouwen in zijn boerderij. In het begin werd het bier enkel in de winter gebrouwen, toen er op de velden niet genoeg werk was voor de arbeiders. De ontdekking van een waterbron zuiver en lekker water in de nabijheid van de boerderij was een bijkomende troef.

De brouwerij had van bij het begin een uitgebreid assortiment, van tafelbieren tot sterke bieren, allemaal met een groot gamma aan kleuren, bitterheden en smaken. De brouwer zorgde zelf voor de levering aan zijn klanten, die meestal binnen een straal van enkele kilometers rond de brouwerij woonden. Kort na de eerste wereldoorlog werd het bier La Gauloise, bruin bier van hoge gisting, voor het eerst gebrouwen. La Gauloise bruin is het oudste bier dat door Brasserie du Bocq werg gebrouwen en wordt nog steeds verkocht.

Brasserie du Bocq werd omgevormd tot een n.v. in 1949. Dankzij de overname van Brasserie Centrale de Marbaix-la-Tour in 1967, kon Brasserie du Bocq twee nieuwe bieren toevoegen aan hun assortiment: Saison Regal en Bocq Christmas. De familie Belot besloot toen ook om zich te specialiseren in de productie van bieren op hoge gisting met hergisting in de fles.

We zetten de bieren van Brasserie Dubocq even op een rijtje, of zie het gerust als een to do-lijstje: Gauloise, Waterloo, Blanche de Namur, FruitBocq, Saint Benoît, Saison 1858, Triple Moine en ons bier van de maand: Deugniet.

Meer informatie vind je op hun website www.bocq.be.

Brasserie Du Bocq s.a.
Rue De La Brasserie 4
5530 Purnode
082 61 07 80
brasserie@debocq.be

In dit artikel: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , café